Mesaj de mulțumire adresat IPS Leonti de către Președintele României K. W. Iohanis

02/04/2020 | #Președintele, #României

 

inaltpreasfintiei Sale Leonti
Mitropolit al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi din Romania

Bucuresti, martie 2020  

Inaltpreasfintia Voastra,

Doresc sa va multumesc pentru felul 1n care, prin masurile pastorale, misionare si administrative ре care le-ati adoptat, ati sprijinit efortul national de combatere а efectelor epidemiei COVID-19 ре teritoriul Romaniei.

Avem о responsabilitate comuna fata de credinciosii ре care-i pastoriti si care sunt, totodata, cetateni ai Romaniei. Distantarea sociala, izolarea la domiciliu si carantina sunt masuri exceptionale care ni se impun tuturor pentru а traversa cu bine aceasta situatie de grava criza umanitara.

Va adresez rugamintea са, in perspectiva apropiatelor sarbatori pascale, sa sprijiniti si ре mai departe respectarea conditilor impuse de starea de urgenta 1n Romania.

Traditia crestina de sarbatorire а Sfintelor Pasti in comunitatea larga а Bisericii si in familie trebuie sa dea prioritate responsabilitatii се ne revine fiecaruia fata de sanatatea si protejarea aproapelui. Sa ramanem impreuna in credinta, dar este esential sa fim responsabili si solidari in respectarea normelor de distantare sociala impuse de autoritatile competente. In acest sens, va rog са sa intariti prin actiuni si mesaje proprii apelul autoritatilor la respectarea masurilor instituite.

Am convingerea са prin caritate si iubire crestina, рrin solidaritate si responsabilitate civica, vom reusi sa intampinam si sa impartasim, chiar daca suntem departe unii de altii, speranta si bucuria lnvierii.